Nederland | straatinfo

overige politie meldingen

Beslissing tot gunning aanbesteding medische zorg en onderzoek

overige

Nederland - De medische arrestantenzorg en het forensisch medisch onderzoek zijn door de politie aanbesteed. In totaal kwamen 24 inschrijvingen binnen. Vandaag, 15 april 2015, wordt de beslissing tot gunning aan de deelnemende partijen bekend gemaakt. De aanbesteding gaat over de inzet van artsen in de 1e lijn ten behoeve van de medische zorg aan ingeslotenen en het medische onderzoek ten behoeve van de forensische opsporing.

Henk van Essen, lid van de korpsleiding: ?Nu de politie van 26 voormaligekorpsen 1 landelijk korps is, zijn wij een grote speler op de markt. Op eenaantal terreinen kiest de politie voor standaardisatie. Dit kan als gevolghebben dat een deel van de huidige leveranciers niet meer kan voldoen aan degestelde eisen of het gevraagde volume. We zijn gehouden nu alles landelijk inte kopen dus ook de medisch forensische zorg.'

De opdracht is opgesplitst in tien percelen overeenkomstig de tien eenhedenvan de politie. Dit om er voor te zorgen dat voldoende partijen de mogelijkheidhebben in te schrijven voor de opdracht. Op de uiterste inschrijfdatum van 2februari 2015 waren in totaal 24 inschrijvingen binnen verdeeld over de 10percelen.

De artsen die de medische zorg verlenen in de 1e lijn en hetmedische onderzoek voor de forensische opsporing verrichten, moeten beschikkenover de juiste kwaliteiten die gesteld worden vanuit wet- en regelgeving en denormen vanuit de betreffende beroepsgroepen. Bij de beoordeling van deinschrijvingen is depolitie zeer zorgvuldig te werk gegaan, met alsuiteindelijk doel een juiste prijs-kwaliteitverhouding en binnen het korpseenheid van dienstverlening, ongeacht leverancier.Begin mei wordt duidelijk ofde aanbesteding definitief wordt gegund. Het is nu aan de leveranciers aan wiede beslissing tot gunning toekomt aan te tonen dat zij daadwerkelijk voldoen aande kwaliteitseisen, als gesteld aan in te zetten artsen.

Soortgelijke berichten

Aanbesteding medische zorg en forensisch onderzoek gestaakt
Nederland

Aanbesteding ME-voertuigen gestart
Nederland

Geweldsincident Andijk
Andijk

Fietser overleden na ongeluk
Siebengewald

Slachtoffer verkeersongeval overleden
Tegelen

Aanhouding na zware mishandeling
Alkmaar

Man aangehouden na steekincident
Almere

Man in kritieke toestand na ongeval
Roermond

Inbreker heengezonden vanwege gezondheidstoestand
Breda

Fietser ernstig gewond
Harlingen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio