Nederland | straatinfo

overige politie meldingen

Jaarlijkse herdenking omgekomen politiemensen

overige

Nederland - Op 10 juni is er in de Tuin van Bezinning in Warnsveld de jaarlijkse herdenking van omgekomen politiemensen. Met dit eerbetoon worden politiemensen herdacht die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.

Elk jaar organiseert de politie een herdenkingsceremonie voornabestaanden enpolitiecollega?s in de Tuin van Bezinning. In de Tuin zijn de namen opgenomenvan diegenen die tijdens hun politiewerk zijn omgekomen.

De Tuin is bedoeld als een plaats voor rust, bezinning en reflectie op defundamentele waarden van het politievak en het besef welke vergaandeconsequenties die toewijding kan inhouden. In een speciale uitgave over ?deTuin?, benadrukt korpschef Gerard Bouman dat ?ieder van ons intense dankbaarheidis verschuldigd aan de politiemensen van wie de namen voorgoed in deze tuinstaan gegraveerd. Het steeds onverminderd verbijsterende offer dat zij ? en methen hun geliefden ? brachten voor hun betrokkenheid bij mens en maatschappij,mogen wij nooit vergeten.?

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument, waar alle namen wordenbijgeschreven van politiemensen die zijn omgekomen sinds 1 januari 1946. Ditjaar zal Zijne Majesteit Koning Willem-Alexanderdeherdenking bijwonen. Meer informatie over de Tuin vindt uop deze pagina.

Soortgelijke berichten

Tiende herdenking bij Tuin van Bezinning
Nederland

Fietser omgekomen bij verkeersongeluk
Zwartebroek

Vrouw omgekomen bij misdrijf
Purmerend

Man omgekomen bij bedrijfsongeval
Kampen

Automobilist omgekomen bij eenzijdig ongeval
Coevorden

Automobilist omgekomen bij eenzijdige aanrijding
Milheeze

Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeval A1
Holten

Automobiliste omgekomen bij eenzijdige aanrijding
Schaijk

Man omgekomen bij zwaar verkeersongeval
Stiens

Motorrijder omgekomen bij aanrijding (update)
Brakel

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio