Nederland | straatinfo

overige politie meldingen

Nieuwe versie Politie.nl klaar voor test

overige

Nederland - Politie.nl gaat vernieuwen. De site krijgt een verbeterde indeling, een nieuw design en op elk mobiel apparaat dezelfde stijl door het ?responsive design?. Op 20 november gaat een testversie online, waarop bezoekers hun feedback mogen geven.

Nog voor de jaarwisseling wordt Politie.nlresponsive. Dat betekentdat de website zich aanpast aan het schermformaat. De presentatie van het nieuws(en meer) wordt met de introductie van de nieuwe website afhankelijk van hetapparaat waarmee de website wordt bekeken. Dit komt de leesbaarheid ten goede.En doordat er geen aparte mobiele website meer hoeft te worden onderhouden,brengt dit bovendien een kostenbesparing met zich mee.

Prominent in beeld

De indeling van de nieuwe site is onder andere met gebruikersgroepen bepaald.Een van de wensen was om ?Mijn Buurt? duidelijker in beeld te brengen. Op denieuwe site is dat ook gerealiseerd. Via de pagina ?Mijn Buurt? kunt u bovendiennog beter zoeken naar het nieuws in uw buurt, of er gezochte of vermistepersonen zijn of wie uw wijkagent is. Tot slot heeft de website een nieuwdesign, overeenkomstig de nieuwe huisstijl van de politie.

Bezoekers betrekken

Politie.nl telt maandelijks 2,4 miljoen bezoeken. Ondanks de betrokkenheidvan gebruikersgroepen bij het bouwen van de nieuwe website, is ervoor gekozen omde nieuwe website bepaalde tijd naast de bestaande variant te laten bestaan. Nogmeer bezoekers kunnen dan gedurende enkele weken hun mening geven. Met dieervaringen kan de site waar mogelijk nog beter en gebruiksvriendelijker wordengemaakt, voordat deze officieel online gaat.

Reactieformulier

De testversie verschilt qua nieuws en informatie niet van het huidigePolitie.nl. Ook de formulieren voor bijvoorbeeld meldingen of om contact op tenemen blijven gelijk. Doet u bijvoorbeeld een melding op de testversie (eentestversie wordt ook wel betaversie genoemd), dan blijft dit voor de politie eenechte melding en wordt die als zodanig behandeld.

Opmerkingen

Opmerkingen of suggesties over de testversie kunt u geven via eenreactieformulier. De nieuwe testsite ishier te bereiken. Zodra de nieuwe responsive website officiel in de luchtis, vervalt de huidige mobiele versie van Politie.nl.

Soortgelijke berichten

test
Zwolle

Politie.nl verder verbeterd
Nederland

Feedback
Nederland

Beperkingen politie.nl opgeheven
Nederland

Melden via politie.nl weer mogelijk
Nederland

Storing op online meldingen Politie.nl
Nederland

Verdachte aanranding heeft zich gemeld
Groningen

Verdachte aanrandingszaak in vrijheid gesteld
Groningen

Politie.nl kanshebber website van het jaar
Nederland

Dit jaar de nominatie, volgend jaar de winst?
Nederland

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio