Nederland | straatinfo

overige politie meldingen

Politie neemt deel aan manifestaties

donderdag 08 januari 2015 overige

Nederland - Vanaf 18.00 uur demonstreren Nederlanders op tal van plaatsen vanwege de gebeurtenissen in Parijs. Korpschef Gerard Bouman vindt het vanzelfsprekend dat in dit uitzonderlijke geval ook de politie hieraan deelneemt.

Vanavond zijn op veel plaatsen in ons land manifestaties naar aanleiding vande aanslag in Parijs. Diverse burgemeesters en het Genootschap van Burgemeestersnamen hiertoe het initiatief. Korpschef Gerard Bouman: ?Ook de politie betuigthaar deelneming aan en medeleven met de nabestaanden. Daarbij denk ik in hetbijzonder aan de twee Franse collega?s die bij de aanslag zijn omgekomen.?

Rechtstaat

Het gebeuren in Parijs is volgens Bouman extreem: ?Het raakt ons allen. Ikbeschouw dit als meer dan een aanslag op de journalistiek. Het is een groveaantasting van de vrijheid van meningsuiting en de democratische rechtstaat. Hetis onze taak om deze rechtstaat te beschermen. Daarom vind ik hetvanzelfsprekend dat onze medewerkers vandaag ? als de dienst het toelaat ?herkenbaar als politie deelnemen aan deze manifestaties.?

Onverminderd alert

?Daarmee tonen wij onze betrokkenheid en onze verbinding met de samenleving?,zegt Bouman. ?Zonder politiek stelling te nemen. Want het is en blijft van grootbelang dat wij op neutrale wijze ons vak uitoefenen. Daar moet de samenlevingonder alle omstandigheden op kunnen rekenen. Daarom onthouden wij ons normaalgesproken van uitlatingen zoals demonstraties. De manifestaties van vandaagvormen echter een uitzondering. Het dreigingsniveau voor Nederland blijftoverigens hetzelfde. Dat vindt ook de Nationaal CordinatorTerrorismebestrijding en Veiligheid. Wij staan in voortdurend contact met onzeFranse politiecollega?s en onze alertheid is overal in het land onverminderd.?

Soortgelijke berichten

Paard mogelijk mishandeld
Nagele woensdag 10 juni 2015

Hennepplantage in kruipruimte
Zaandam donderdag 08 januari 2015

Verdachten gehoord voor zorgfraude
Zoetermeer woensdag 24 mei 2017

Politie onderzoekt voetbalongeregeldheden
Eindhoven maandag 02 maart 2015

Politie vraagt met 'straatroof' aandacht voor preventie
Rotterdam donderdag 07 november 2013

Politiebureau Soest in nieuw jasje
Soest donderdag 11 oktober 2012

Politie zoekt getuigen van overval op woning
Asten vrijdag 18 december 2015

Politie neemt afstand van berichtgeving RTV Noord
Groningen vrijdag 18 september 2015

Getuigen gezocht politiebusje in brand
Heerhugowaard zondag 30 oktober 2016

Jongen met geheugenverlies meldt zich bij politie in Spijkenisse
Spijkenisse vrijdag 29 november 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio