Nederland | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

Vernielingen door zwaar vuurwerk

maandag 10 november 2014 overlast / vandalisme

Nederland - Zondagavond 9 november zijn door zwaar vuurwerk verschillende vernielingen aangebracht, waaronder woningen en een politievoertuig.

Roosendaal

Rond 20.00 uur werd het vuurwerk, vermoedelijk vanuit de brandgang tussenwoningen aan deAbelenbergafgestoken. Enkele woningen liepen daardoor schadeop. Een ruit sneuvelde en dakpannen verschoven en/of vielen op de grond. Eenauto van een andere bewoner werd eveneens beschadigd.De politie stelde directeen onderzoek in en begon met een buurtonderzoek. Dat heeft nog niet geleid totaanhouding van de dader(s). Forensisch rechercheurs is gevraagd omsporenonderzoek te doen. Drie bewoners hebben aangifte gedaan van vernieling.

Hurdegaryp

In Hurdegardyp werd zondagavond een auto van de Verkeersongevallen Analyse(VOA) van de politiedoor zwaar vuurwerk deels vernield.De auto stond op deoprit bij een woning van een politieman aan de Kobbeflecht. Kort voormiddernacht ontplofte vuurwerk op de voorkant van de wagen. Daarbij werd onderandere de voorruit verbrijzeld en de motorkap ontzet. De politie had kort voorde ontploffing nog een melding gehad over vuurwerkoverlast in de betreffendebuurt. De politieauto moest worden weggesleept. De politie stelt onder andereeen buurtonderzoek in.

Heeft u informatie?

oor zwVoor beiden zaken is de politie op zoek naar getuigen. Bent u getuigegeweest van het afsteken van het vuurwerk? Weet u wie de daders zijn of heeft uandere informatie die voor de onderzoeken van belang kan zijn? Bel dan met 09008844. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

Illegale handel en opslag vuurwerk

De politie doet recherchematig onderzoek naar illegaal vuurwerk en de mensendie daarin handelen. Daarbij hebben we uw hulp hard nodig. Als u weet waarillegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt doorverkocht, kunt u dit doorgeven viatelefoonnummer 0900 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800 7000.Illegaal vuurwerk? Begin er gewoon niet aan! Het Openbaar ministerie is streng.Je riskeert een gevangenisstraf en dus een strafblad. Meerinformatie over vuurwerk vindt u op de speciale vuurwerkpagina.

Soortgelijke berichten

Zes jongeren aangehouden op verdenking van vernielingen
Hoofddorp maandag 24 februari 2014

8 verdachten aangehouden voor vernielingen rond de jaarwisseling
Zoetermeer woensdag 20 april 2016

Grote vuurwerkvangst van 1200 kilo
Almelo zondag 22 maart 2015

Partij illegaal vuurwerk aangetroffen in garagebox
Enschede vrijdag 07 november 2014

Politie vindt zeer zwaar vuurwerk in woning
Oosthuizen dinsdag 30 december 2014

Man aangehouden voor handel in vuurwerk
Hoogeveen donderdag 21 november 2013

Jongen betrapt met zwaar illegaal vuurwerk
Eindhoven dinsdag 30 december 2014

Grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen
Barneveld maandag 01 december 2014

Auto beschadigd door zwaar vuurwerk, man opgepakt
Veldhoven vrijdag 10 november 2017

Grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen
Dinxperlo maandag 30 december 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio