Update internetstoring en wereldwijde cyberaanval

woensdag 28 juni 2017

Nederland - Tot op heden heeft de politie last van een hardnekkige internetstoring. Deze storing is op dinsdagochtend 27 juni rond 10.00u ontstaan. Er is inmiddels zicht op de oorzaak van het probleem . De ICT-specialisten en –leveranciers werken er hard aan om de oplossing zo snel, en vooral zo goed en zorgvuldig, mogelijk te realiseren. Zoals verwacht heeft de internetstoring niets te maken met de wereldwijde cyberaanval.

Zodra de internetstoring is verholpen, betekent dit concreet dat de diensten van de politie die op internet draaien weer gaan werken. Dat doen we stap voor stap. Als eerste zullen Telewerken, Securehub en Youforce weer werken. De rest volgt als dat kan. Voor MEOS zijn extra maatregelen nodig.  De maatregelen die zijn getroffen rondom de cyberaanval zijn nog wel van kracht. Denk aan: externe mail en webformulieren op politie.nl die dicht staan. Via intranet word je geïnformeerd als deze weer werken. Bijlages van interne mails kunnen wel worden ontvangen en geopend.

Aangiften en meldingen

Het dichtzetten van de webformulieren op politie.nl heeft effect gehad op het binnenkomen van online aangiften en meldingen. Er is echter geen moment sprake van geweest dat er aangiften of meldingen verloren zouden gaan. Op het moment dat alles hersteld is, komen ze alsnog binnen. De 112- en 0900-8844-centrale hebben geen hinder ondervonden van de storing.

Hinder in je werkzaamheden

Een internetstoring levert altijd hinder op in onze werkzaamheden. Doordat deze internetstoring tegelijkertijd ontstond met een wereldwijde cyberaanval werd deze hinder complexer. Johan Oostveen, voorzitter crisismanagement team (CMT): ‘We begrijpen dat veel collega’s veel last hebben ondervonden van de storing. Ons doel was om deze hinder zo snel en goed mogelijk op te lossen, maar zonder dat de kwaliteit in het geding zou komen. Dubbel voorzichtig zijn is daarom noodzaak.

We realiseren ons dat er heel veel vragen zijn rondom deze internetstoring. Daarom zijn er in een FAQ vragen en antwoorden opgesteld. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederland | 112 alarmeringen Nederland | Goedkoop Tanken in Nederland | Supermarkten in Nederland | Weerbericht Nederland