Korpschef chat voor vraaghetdepolitie

dinsdag 23 mei 2017

Nederland - ‘Word jij online gepest, bedreigd, gechanteerd, opgelicht? Chat met de #politie’. Via sociale media vroegen agenten aandacht voor de chat gisterenavond over cybercriminaliteit op jongerensite vraaghetdepolitie.nl. Korpschef Erik Akerboom chatte mee.

De korpschef schuift aan bij het team van agenten dat twee keer per week achter de computer kruipt om met tieners te chatten over veiligheid.

De agenten geven antwoord op vragen als: wat moet ik doen als mijn account is gehackt? Als mijn naaktfoto wordt verspreid (sexting)? Als ik slachtoffer ben van ticketoplichting? Als er een ‘groomer’ (online kinderlokker) of loverboy achter me aanzit? 

Kinderen waarschuwen voor online criminaliteit en ze helpen als ze slachtoffer zijn geworden, doet de politie ook online.

Natuurlijk krijgen jongeren via www.vraaghetdepolitie.nl ook betrouwbaar antwoord op vragen over bijvoorbeeld lachgas, nepvuurwapens, discriminatie en werken bij de politie. Aantrekkelijk gemaakt met vlogs van bekende YouTubers. En sinds kort ook gelinkt aan Instagram. Zo staat de politie midden in de samenleving.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederland | 112 alarmeringen Nederland | Goedkoop Tanken in Nederland | Supermarkten in Nederland | Weerbericht Nederland