Nederland | straatinfo

zedenmisdrijf politie meldingen

Ouderen beter beschermd tegen financile uitbuiting

zedenmisdrijf

Nederland - Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) slaat de handen ineen met politie, seniorenorganisaties, notarissen, banken, bewindvoerders, politie en andere betrokkenen om ouderen beter te beschermen tegen financiele uitbuiting.

Een groot aantal samenwerkende partijen gaat aande slag om ouderen veelbewuster te maken van het risico van financiele uitbuiting en de mogelijkhedenom hun financiele zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt.Daarnaast worden het signaleren en de aanpak van financiele uitbuitingverbeterd.

Het tegengaan van financiele uitbuiting maakt een belangrijk deel uit van hetactieplan 'Ouderen in Veilige Handen' dat sinds 2011 bestaat. De Brede Alliantie'Veilig financieel ouder worden' is onderdeel van het vervolg op dat actieplandat staatssecretaris Van Rijn vandaag bekend maakte. De alliantie bestaat uit:ABN AMRO, ANBO, de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders enInkomensbeheerders (BPBI), Humanitas, de Koninklijke NotarieleBeroepsorganisatie (KNB), het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling(LPBO), Mentorschap Nederland (MN), Movisie, het Nationaal Ouderenfonds, deNationale Politie, het Nationaal Registratie Instituut (NRI), de NederlandseVereniging van Banken (NVB), het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten(NOOM), het Openbaar Ministerie (OM), PCOB, Rabobank, de Stichting LandelijkeOndersteunings- en Informatiecentrum Seniorenraden (LOIS), Unie KBO, VeiligThuis en de VNG.

Zie voor meer informatie hetberichtop Rijksoverheid.nl

Soortgelijke berichten

Echtpaar aangehouden voor uitbuiting bejaarde man
Schiedam

Weer ouderen bestolen door 'knuffeldief'
Enschede

Man aangehouden voor mensenhandel
Franeker

Nieuw slachtoffer meldt zich na actie Achterdam
Alkmaar

Leden criminele organisatie opgepakt voor afpersing en uitbuiting
Apeldoorn

Hennepkwekerij en twee vuurwapens in woning
Tilburg

Beroving blijkt uit de hand gelopen misverstand
Nijmegen

Twee aanhoudingen na omvangrijk rechercheonderzoek
Delfzijl

Politie houdt man aan op verdenking van faillissementsfraude
Hoogezand

Politie niet aansprakelijk voor drama Alphen aan de Rijn
Nederland

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio